2014. február 12., szerda

#1 Furán morbid tanulságok

Sziasztok, szerintem mindenki ismer minimum egy disney hercegnős mesét, vagy a Jancsi és Juliskát, meg a Piroska és a farkas című meséket, mégsem gondolnak bele sokan mekkora morbidság ez az egész ilyen hercegnős dolog, szóval ma erről, hoztam bejegyzést. Aki megosztaná a véleményét vagy nem ért egyet, az nyugodtan szóljon hozzá, de természetesen a pozitív visszajelzéseket is elfogadom!

Hamupipőke

Szerintem senki számára nem ismeretlen a lencsét, mákot és még egyebet válogató szegény lányocska meséje a gonosz mostoha testvérekkel. És azonkívül, hogy a történet hercege odavan a lábakért mi benne a morbid? Például, hogy a csodaszép történet közepette senkinek nem tűnik fel, hogy a mostohatestvérek, csak azért, hogy beleférjen a lábuk az üvegcipőbe vagdossák a lábukat. Á ez még belefér egy ötévesnek, ugyan már, ez meg kicsit sem volt szarkazmus. Tanulság, ne szeress bele olyanba aki lábakat megy bámulni utánad, amúgy valami olyasmi lenne szerintem, hogy mindig fordulhatnak a dolgok jobbra, meg a gonosz mindig veszít, vagy valami ilyesmi, nem a kedvenc mesém.


Hófehérke

Talán leginkább ez a történet az amit nem is értek miért nem csináltak belőle még horrorfilmet. Elvégre már az elején megismerhetjük a magát folyton tükörbe bámuló gonosz varázslót, aki egyértelműen valami problémával küzd, ugyanis a tükrével beszélget. Ráadásul mikor megtudja, hogy nem ő a legszebb (úristen ez annyira szőrnyű, ha velem ezt a tükröm közölné én biztos, hogy pszichológushoz mennék először) rögtön ki akarja nyírni a hét törpével élő Hófehérkét,először egy vadászt kér meg rá, de mikor nem hozza el neki a lány szívét a férfiét veszi, ekkor dönt úgy hogy ő maga intézi a dolgokat. Így kerül a törökhöz, amit mellesleg megjegyzem, hogy kicsit sem feltűnő, hogy hét rég nőt nem látó hímnemű törpe rögtön befogadja a csinos lánykát. Szóval mindennel próbálkozik, de semmi nem jön be, végül egy almát ad neki ami meg volt mérgezve, amitől természetesen rögtön kimúlt. Szóval az időközben megismert herceg gyászosan megy a temetésre, majd mikor megcsókolja a lányt az felköhögi az almát és boldogan élnek amíg meg nem halnak. Ez a valóságban úgy történne, ha valahogy visszatérne a halálból, lehet, hogy a szíve működne, de már agyhalott lenne. Ja gondolom mellesleg mivel a gonosz pórul jár itt az lenne a tanulság, hogy ne akarj rosszat a másiknak, mert magadnak teszel rosszat, vagy valami ilyesmi, tényleg nem voltam oda ezekért a hercegnőkért.


Piroska és a farkas

Ez volt az a mese ami miatt belekezdtem ebbe az egészben, ugyanis aki látta a filmet az mindenki tudja, hogy miután a farkas a NAGYI RUHÁJÁBAN várja piroskát, utána mikor a nagymamát kimentik a farkas hasából, aki megjegyzem nem kelt miután belevágtak a hasába(!), a nagymami RUHÁBAN pattan ki a csúnya, csúnya farkasból, szóval a mellet, hogy totálisan nem valósághű, a farkasnak le kellet előbb öltöztetni a nagyit, akinek hagynia kellett azt, hogy Piroskát már az idős hölgynek az öltözékében várhassa. És őszintén szerintem ebben a tanulság valami olyasmi, hogy ne állj szóba egyedül idegenekkel, vagy hogy a csapatmunka fontos, asszem' valami ilyesmi.


Ennyi lesz mára, aki kíváncsi a fojtatásban, olvashat hasonlókat a Szépség és a szörnyetegről, a Jancsi és Juliskáról, A kis hableányról egyaránt!  


Ölel,

2 megjegyzés:

  1. Ezeken nagyon jót kacagtam :D Remélem olvashatok még tőled ilyeneket :) Mellesleg, az új Design nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, örülök hogy tetszik, bár meglepett, hogy akinek csak szóban magyarázkodtam erről, az mindenkit felvidított, szóval fura volt számomra, de egyértelműen pozitív visszajelzés, így született meg ez a bejegyzés is:) Köszi, reméltem, hogy tetszeni fog nektek a design;)

      Ölel,
      Just a Girl

      Törlés