2015. január 31., szombat

#4 Sablonos történetek

Sziasztok, gondolom nem kell magyarázkodnom ez most mi is lesz. De nem ez most nem a komoly téma aki azt várja, majd szólok...

London és New York az egész világ!

Nem kell sok ész hozzá csak egy kis megfigyelő képesség, hogy rájöjj a blogokon valahogy mindig ugyan abban a városban(államban) jársz. Valamiért nagyon ragaszkodtok ezekhez a helyekhez, és tudom hogy mindkettőnek vannak nem fényűző eldugott kis sarkai, de mégis egyhangú az egész lassan. Ha mára az USA, van még másik 49 állam amit kb. század annyiszor népszerű választás blogokon, mégis olyan amivel egyedivé teheted azt, persze most nem azt mondom, hogy a város történelméről írj, de értitek! Ha már Anglia, a főszereplő ne mindig egy kis elveszett szürke kisegér legyen már, persze tudom, általában velük könnyebb együtt érezi, de az Isten áldja meg, ha már azt írunk amit akarunk legalább használjuk is ki! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de London egy csodás város, és ha már a szereplőt nyomorgatni akarod egy kisebb eldugott városbn helyezd el, ami illik is erre, mert Londonban általában mindenki csak a Big Ben-ig jut meg a London Eye-ig szóval a legtöbb ember nehezen képzeli bele ezt a helyzetet. És végső de nem utolsó sorban, nem csak Anglia, Franciaország, az USA, meg Németország létezik a világon! Nézzetek a fa mögé, hogy lássátok az erdőt is!


Ölel,

2015. január 26., hétfő

#23 Kritika

Sziasztok! Bizony, most ilyen szorgalmas vagyok, és komolyan gondoltam a visszatérést, így aztán igyekszem letudni az adósságaimat is. A beígér komolyabb téma is már félkész állapotban van, így nemsokára azt is olvashatjátok tőlem.

Secrets of empire

Írói: Trió Skizó (Blyana, Alathea, Debora)

Kinézet:

Vártam már hogy ilyen CSS kódot alkalmazó design-ról írjak kritikát írjak, bár nem tudom miért is pontosan, szóval most ugorjunk is egyet, mellőzve ezt a kis megjegyzést. A fejléc tetszik, ha jól látom/gondolom a két ellenkező csapat testvérpárjai vannak ha minden igaz, nekem nagyon tetszik, nincs vele semmi baj. A háttér egyszerű, jó választás. Talán a lapok/modulok hátterével nem értek egyet, mert egy kicsit zavaró a színváltó háttere, de nem vészes. Összességében szép munka.

Történet:

Tetszett mert nem egy sablonos témát ölel fel, bár nekem egyből az X-Men: Az eljövendő múlt napjai jutottak eszembe, de amúgy nem hasonlítanak úgy, szóval lényegtelen. Tetszik a fogalmazásotok, bár nem szeretem mikor egy blogban először leírják az egyik szemszögéből, majd a másikéból is ugyan azt a részletet. Nincsenek helyesírási hibák, vagy nem feltűnőek, szóismétlések sem fordulnak elő, így kellően kellemes és élvezetes az olvasása.
×××
Nálatok van egy különlegesség is, ez pedig nem más mint a fejezetek előtti trailerek, így ezekre is kitérek.

Trailer:

Tetszik az ötlet és egyedi ötletnek tartom őket, mintha valami sorozatnak látnám a végén, hogy mi fog következni. Ilyet még nem láttam blogokon, bár lehet, hogy már ti is mástól lestétek, de nekem abszolút újdonság volt, és nagyon tetszettek. Csak így tovább!

Ölel,

2015. január 25., vasárnap

#22 Kritika

Sziasztok, amint ígértem itt is vagyok vele, volt egy kis időm így megírtam. Viszont nem tudok nektek konkrét idő dátumokat hozni, de az biztos hogy a blogra majd felkerülnek komolyabb témák is mint maguk a blogok, a való életről fogom nektek megmutatni tapasztalataimat, gondolataimat. Remélem lesz olyan akit érdekel!

I'm Noelle

Író: Noelle Ayton

Kinézet:

A háttér nagyon tetszik, az egész blogot pedig egyértelműen a narancssárga/sárga/bézs szín köré építed ami nagyon szépen kihangsúlyozódik és kellemes összhatást ad. Viszont most jön az a bizonyos de, a fejlécedet nem értem, valahogy nem illik bele ebbe a rendezett blogba, amely letisztult, és jól kidolgozott. A fejléced összezavarodott és a színek sem passzolnak, nem kezdem el mondani, hogy a lány sem illik valahogy az összképbe és váltsd le, mert ez határozottan a te dolgod. Viszont még mindig nem tudom eldönteni, hogy miért írtad oda, hogy "Or Yoona?", lehet, hogy a történetből kiderül, de a mű teljes címének nem ezt adtad, és így összezavarhatja az embert. A fejlécedtől eltekintve, a blog elképesztően letisztult és szép, a modulok rendben vannak, a CSS kódokkal pedig tudsz bánni, ami nem árt.

Történet:

Még zavaros nekem az egész, elolvastam mind a prológust, és az 1. fejezetet is, és bár rájöttem a lényegre, még nem tudom mi fog kisülni belőle, így felkeltetted a figyelmemet. Szerintem olvasni fogom a továbbiakban is a blogot mert érdekel, a folytatás. Helyesírási hiba nincs, a megfogalmazásod jó, határozottan jó és érthető, nekem tetszik. Sok sikert a továbbiakban.

Ölel,

2015. január 6., kedd

Hiányoztam?

Sziasztok!
Tudom-tudom, nagyjából 3 hónap után egy sziasztok kevés, de nem igazán tudok mással szolgálni.

Mint azt a címből, az okosabbak le tudták venni, az idi... izé, kevésbé okosak meg nem, visszatértem hozzátok! 
Érkezett hozzám pár kritika kérés, és nem volt szívem nemet mondani, és már hiányzott is a blog, így aztán úgy döntöttem, amint időm lesz rá érkeznek majd az újabb bejegyzések, ám a blognak nem lesz design része, csak kritikát lehet kérni, valamint az én véleményemet egyéb dolgokról (sablonos 
történetek, furán morbid tanulságok... stb.). 

Utólag pedig szeretném megköszönni, aki továbbra is látogatta a blogot, vagy rátévedt, és míg én távol voltam átléptük a 9000+ látogatót, a 2015-ös év is beköszöntött, szóval Boldog Új Évet Kívánok, és köszönök nektek mindent!

Ölel,